Bir ayaklı düğmeyi nasıl dikeceğinizi merak ediyor musunuz? Çoğumuz düz bir düğme dikmeyi biliyoruz ama herkes bir ayaklı ceket düğmesi için doğru adımları bilmiyor. İki temel düğme türü vardır, ayaklı - kulplu düğme  ve düz delikli dikme düğme tipi. Kulplu düğmenin arka kısımda ayak şeklinde üzerinde delik bulunan bir çıkıntı bulunur ve bu düğmeyi kumaşa dikmek için kullanılır. Farklı boyutlarda şaft - ayak uzunluğu vardır ve bu tür bir düğmeyi seçerken bilmeniz gereken bir şeydir. İşte düz düğme ve gövde düğmesi arasındaki daha fazla fark .

Yünlü kalın kabanlar için ince düğmeler arıyorsanız, hafif kumaşlı bluzlar için düğmelere kıyasla daha büyük ve alt ayağı daha uzun olan düğmeler düğmeler bulun. Ağır bir paltoda, kısa kulplarr şık durmaz çünkü düğmeler iliğin içinde kalacak kadar uzun olmayacağından düğmeler kendini delikten dışarı çeker. Amacımız ayaklı düğmeyi düzgün ve güvenli bir şekilde dikmek olduğunu unutmayın.

 

Ayaklı Düğmeyi Dikmek İçin Gerekli Malzemeler

 

Dikme Talimatları

  1. İğneye iplik geçirme. Ardından ipliğin ucunu düğümleyin.

  2. Giysi üzerinde, düğmenizde dikmek istediğiniz noktayı tam olarak bulun. Giysinin arkasından başlayarak iğneyi kumaşa sokun ve giysinin içinden tekrar kendinize doğru geçirin.

  3. Düğmesiz bu dikişlerden iki tane yapın. Ardından, gövde düğmenizi giysinin iç kısmında az önce yaptığınız dikişlerin üzerine konumlandırın. Başka bir dikiş yaparak iç düğmeyi tutturun. İç düğme ( burada bahsedilen küçün iki veya dört delikli dikme düğme, amaÇ mukavemeti arttırmak ) isteğe bağlıdır. Ancak, ayaklı düğmenizin çok kullanılacağını düşünüyorsanız, iç düğmesi giysiyi aşınmaya ve yıpranmaya karşı koruyacaktır.

  4. İğnenizi kaldırın ve düğmeden bir dikiş daha yapın ve varsa kumaş ve iç düğmeden geriye doğru dikiş yapın.

  5. Dikişleri en az 6- 7 defa tekrarlayın ve gövde düğmesini dik tutarak ipliği dikişlerin etrafına sararak dikişleri sabitleyin. Bir tarafta bir iplik ilmeği oluşturun ve iğnenizi ilmeklerden geçirin. Her şeyi sıkıca ve güvenli bir şekilde çekin. Düğmenizi tutan her ipliğin etrafına üç sargı dikişi yapın. Bu, düğmenizi güçlü ve güvenli tutar. Bir düğüm yapın ve fazla ipliği kesin.

  6. Dikiş yaptığınız giysiye benzer iplik renkleri kullanın. Ekstra güç için daha kalın giysiler için kapitone veya halı ipliği kullanın.