Düğmeler genellikle sadece küçük bir tutturma aracı olarak kabul edilir ve biz bunu genellikle hafife alırız. Aslında, her biri kendine has özelliklere sahiptir., niteliklerine ve amaçlarına sahip birkaç farklı düğme türü vardır .

En yaygın düğme türlerinden ikisi, çeşitli giysi türlerinde yaygın olarak kullanılan düz düğmeler ve ayaklı düğmelerdir. Bu yazıda, iki tür arasındaki temel farkları ve satın almadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç noktayı tartışacağız.

 

1.Yapı / Şekil

Düz düğmeler ayrıca iki delikli ve dört delikli düz düğme tiplerine ayrılabilir. Bununla birlikte, ikisi arasındaki ana özellik, ortasında delikler bulunan düzlüklerin olduğudur. Delikler, düğmeyi giysiye tutturmak için ipliği dikmek için kullanılır.

4 delikli düz düğmeler

Öte yandan, ayaklı düğmelerinin arkasında, düğmeyi takmak için ipliği dikmek için kullanılacak olan delikli bir kulp bulunur. Bu gövde yapısı nedeniyle, kulplu düğmeler birçok farklı şekle sahip olabilir ve bu genellikle ana avantaj olarak kabul edilir.

ayaklı  düğmeleri

 

2.Üretim Süreci

Şekil farklılığından dolayı her iki tip de farklı imalat süreçlerinden geçmekte ve ihtiyaca göre farklı malzemelerle üretilebilmektedir.

Düz düğmeler tipik olarak nispeten basit bir üretim sürecinden geçer: genellikle plastik olan malzeme istenen şekle kalıplanır ve iki veya dört delik eklenir.

Bununla birlikte, ayaklı düğmelerde, içi boş çıkıntı parçası olan şaftın kendisi nedeniyle işlem çok daha karmaşık olabilir. Çıkıntı, düğme ünitesine kaynaşmış ayrı bir parça olabilir. Diğer durumlarda, gövde, cam veya kabuk gibi özel malzemelerden yapılmış düğmelerde yaygın olarak görülen bir durum olan doğrudan düğme malzemesinden kalıplanabilir. Daha karmaşık üretim süreci nedeniyle, ayaklı düğmeler genellikle düz düğmelerden daha pahalıdır. Zamak ayaklı düğmeler, döküm olduğunda dikme ayağı düğme ile yekparedir. Malzemenin özelliği dolayısı ile paslanma yapmaz ve düzgün bir kaplama ile dış etkenlere dayanıklı düğmeler elde edilir. Firmamızın üretim hedefi müşterilerimize dayanıklı ve uzun ömürlü ürünler üretmektir.

 

3.Uygulama

Düz düğmeler ucuzdur ve bir dikiş makinesiyle dikilebilir. Genellikle daha çok yönlüdürler. Bununla birlikte, düz düğmeler genellikle daha ağır giysiler için uygun değildir ve renkleri ve şekilleri karıştırıp eşleştirmek çok zor olabilir. Düz düğmeler, sadelikleri nedeniyle genellikle resmi kıyafetler için daha yaygın bir seçimdir.

Daha sert yapıları nedeniyle, ayaklı düğmeler deri ceket veya blazer ceket gibi daha ağır giysilerle daha uygundur. Ayrıca, çok çeşitli boyut, şekil ve renk seçenekleriyle, kulplu düğmeleri çeşitli projelere karıştırmak ve eşleştirmek daha kolaydır.

 

 

Düğme Satın Alma İpuçları

  • Öncelikle ihtiyaçlarınızı, özellikle ne tür giysiler kullanacağınızı belirleyin. Genel olarak, daha ağır giysiler için ayaklı düğmeler daha iyi bir seçimdir.

  • Bir kulplu düğmeyi makinede dikemeyeceğinizi göz önünde bulundurun, bu nedenle gereken ekstra çabayı ve zamanı düşünmeniz gerekecektir.