Düğmeler sadece basit bir tutturma aracı değil, aynı zamanda giysinizin estetiğini geliştirmek için harika bir aksesuar olabilir. Hem estetik hem de işlevsel ihtiyaçlarınıza uyacak doğru düğme tipini seçmek, mevcut tüm farklı tip ve seçeneklerle zor olabilir.

Bu kılavuzda, tercih ettiğiniz düğmeleri satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gereken on farklı faktörü tartışacağız.

 

1.Düğmelerin Dikileceği Giysi Türü

Her şeyden önce, düğmelerin hangi tür giysiye takılacağını düşünmeliyiz, çünkü bu muhtemelen en önemli adımdır. Resmi giyim, gelinlik gibi giysilere  farklı düğmeler gerektirecektir. Öte yandan çocuk giyiminde de yetişkinlerin gündelik giyimine göre farklı ihtiyaçları olacaktır.

Diğer faktörlerin yanı sıra giysi çeşitlerine göre de dikkate alınması gereken birçok faktör vardır.

  • Farklı miktarda direnç ve kullanıma sahip olabilirler.

  • Hepsinin kendi estetik normları vardır.

  • Farklı yaşam beklentileri var.

  • Bazı türler daha kolay temizleme yöntemleri talep edecektir.

 

2. Düğmenin Dikildiği Kumaş Tipi

Farklı kumaşların farklı ağırlıkları, kalınlıkları, stabiliteleri ve renkleri vardır ve düğme tipini seçerken bu faktörleri dikkate almalıyız.

Deri gibi daha kalın kumaşlarda düz bir düğmeyi güvenli bir şekilde takmak daha zor olacaktır. Daha ince düğmelerin çok sıkı dikildiğinde kolayca kırılacağını da göz önünde bulundurmalıyız. Örneğin kaşmir veya şifon gibi daha hafif kumaşlarda büyük ve ağır düğmelerden kaçınmalıyız çünkü bunlar kumaşı esnetebilir ve estetiği bozabilir.

 

3.Düğmenin İşlevselliği

işlevi ne olacak? Çoğu zaman, basit bir sabitleme amacı olacaktır.

Ancak, durum her zaman böyle değildir, bazen düğmeler tamamen estetik nedenlerle kullanılabilir. Örneğin, aksesuarlar veya başka bir giysi parçası eklemek için düğmeler kullanılabilir. Çoğu durumda, düğmenin kendisi bile tüm tasarımın odak noktası olarak işlev görebilir.

Öte yandan, belirli bir giysi, işlevsel amaç için özel düğme tipi gerektirebilir. Örneğin, resmi kullanıma yönelik giysiler, daha az renk ve şekil varyasyonu ile daha basit, daha pratik bir düğmeye ihtiyaç duyacaktır.

 

4.Düğmde Stil veya Estetik

Seçtiğiniz düğme türü, tasarımınızın genel estetiğine uygun olmalıdır. Projenize başladığınızda, genellikle genel bir his ve estetik düşünürsünüz. Düğmeler, bu resmi hayata geçirmek için bir araç görevi görmelidir.

Giysi türü, moda estetiğini geliştirmek için belirli bir düğme şekli veya rengi gerektiriyor mu? Tasarımınız renkli ve feminen ise, bu genel hissi vurgulayabilecek şekil ve renkte düğmeler seçmelisiniz. Renkli bir yazlık elbiseyi güzelleştirmek için mercan kabuğundan düğmeler kullanmak yaygın bir örnektir.

 

5.Düğme Tipi / Düğmenin Sınıflandırması Dikkate Alın

Alınması gereken farklı sınıflandırmalara göre birçok farklı düğme türü mevcuttur. Giyim düğmeleri sınıflandırmaları ile ilgili önceki kılavuzumuz bu konuda size yardımcı olabilir.

6.Düğme Dikim Yöntemi

Farklı düğme tipleri, farklı bir kurulum yöntemi gerektirebilir. Örneğin düz düğmeyi ve ayaklı düğmeyi alın. Çeşitli kumaş türlerine takmak için düz bir düğmeyi kolayca makinede dikebilirsiniz. Yine de, ayaklı düğmelerinin elle dikilmesi gerekir, bu nedenle ek daha fazla zaman ve çaba gerektirecektir.

Projeniz zamana duyarlıysa, eklenmesi daha kolay / hızlı bir düğme türü düşünebilirsiniz. Ayrıca, uygulama zorluğu üretim maliyetini etkileyebilir.

 

7.Düğmenin Boyu / Ligne

Düğmeleri birçok farklı boyutta mevcuttur ve ihtiyaçlarınıza göre doğru boy seçmelisiniz.

Örneğin, düğmenin odak noktası olmasını istiyorsanız, nispeten büyük bir boy seçmek isteyebilirsiniz. Kürk manto gibi diğer durumlarda, kumaşın altına gömüleceği için çok küçük bir düğme istemeyebilirsiniz.

Düğme boyutları için önceki kılavuzumuz size daha fazla yardımcı olabilir.

8.Düğmenin Rengi

 

Renk seçiminiz esas olarak estetik ihtiyaçlarınıza göre olacaktır. Neyse ki, hemen hemen tüm renkler farklı düğme türleri ile mevcuttur. Renklendirmenin kalitesini göz önünde bulundurmalısınız, çünkü yıkama ile kolayca yıpranırsa kumaşı bozabilir.

 

9.Düğmede Özel Gereksinimler

Düğmeleri satın almadan önce yapmak isteyebileceğiniz birkaç başka husus daha vardır.

  • Korozyonu tespit etmek için tuz püskürtme testi, özellikle metal düğmelerde kullanışlıdır.

  • Düğme makinede yıkanabilir mi, yıkanmaz mı?

  • Fiziksel dayanıklılık. Kumaş seçiminize bağlı olarak daha dayanıklı bir düğmeye ihtiyacınız olabilir.

 

10.Kişiselleştirme İhtiyaçlarınıza

İhtiyacınıza bağlı olarak, tasarımınıza uyması veya belirli bir işlevi yerine getirmesi için özel olarak özelleştirilmiş düğmelere ihtiyacınız olabilir. Bu nispeten maliyetli olsa da, aksi takdirde tüm farklı seçenekleri karıştırıp eşleştirmek için gereken zamandan ve paradan tasarruf sağlayabilir.

 

Çağlayan Aksesuar  Düğmeleri Hakkında

1994'ten beri tekstil aksesuarları üretiyoruz ve tedarik ediyoruz. Tasarımlarınıza göre yönetilebilen özel düğmeler 

  • 2 ve 4 Delikli Düğmeler

  • Ayaklı Düğmeler

  • Blazer Ceket Düğmeleri

  • Kot düğmeleri, 

  • Çıtçıtlar, 

  • Dış Giyim Çıtçıtları

  • Tırnaklı çıtçıtlar, 

  • Perçinler - Rivetler, 

  • Kuşgözleri vb. kapsayan bağımsız bir düğme üretim üssü kurduk ve siz müşterilerimizi bekliyoruz.